Новоселицька міська громада
Чернівецька область,Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новоселицька громада радо приймала колег з сусідніх громад

Дата: 27.09.2023 09:35
Кількість переглядів: 154

Новоселицька МТГ сьогодні приймала голів громад Львівщини та Івано-Франківщини, які з 25 по 29 вересня перебувають у Чернівецькій області з навчальним візитом. Представила колегам “візитівку” нашої громади, поділилась досвідом транскордонної діяльності та ін. 

Свою роботу гостям представила місцева волонтерська рятувальна команда, яка працює на базі “СПРУТа”. 

З історією міста двох імперій гості ознайомились в музеї Новоселицького ліцею №2, у тому ж закладі вони відвідали майстерню з обробки деревини, кабінет історії. В соціальному хабі на Центральній,37 учасники делегації ознайомились з робою ЦНАПу, міської організації товариства Червоного Хреста, громадської організації “НАЕРТС”, Центру надання соціальних послуг Новоселицької міської ради.

Галерея національного відродження, виставка старожитностей, публічна бібліотека, художня школа, Центр позашкілля — гостям з Франківщини та Львівщини цікаво було ознайомитись з роботою головного будинку культури нашої громади. 

І насамкінець делегація самоврядовців відвідала швейну майстерню Новоселицького ліцею #1, інтеграційний простір для дітей з особливими освітніми потребами, простір, дружній до дитини.

За один день неможливо показати все, чим живе громада, всі її набутки і проблеми. Але приємно, що колегам було цікаво, що вони відкрили для себе дещо нове, планують окремі цікавинки запозичити. Головне — не опускати рук, бо, як справедливо відзначив один із колег з Прикарпаття: “Ми — Львівщина, Франківщина, Чернівеччина маємо бути тим надійним тилом, який працює на Перемогу”. Працюємо, не покладаючи рук — це той внесок, який ми можемо зробити у нашу спільну справу. І все буде Україна!

Довідково. Візит з обміну досвідом «Інструменти формування стійкості громад в протидії викликам, пов’язаним з війною» зорганізувала Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». Програма спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь