Новоселицька громада радо приймала колег з сусідніх громад

Дата: 27.09.2023 09:35
Кількість переглядів: 148

Новоселицька МТГ сьогодні приймала голів громад Львівщини та Івано-Франківщини, які з 25 по 29 вересня перебувають у Чернівецькій області з навчальним візитом. Представила колегам “візитівку” нашої громади, поділилась досвідом транскордонної діяльності та ін. 

Свою роботу гостям представила місцева волонтерська рятувальна команда, яка працює на базі “СПРУТа”. 

З історією міста двох імперій гості ознайомились в музеї Новоселицького ліцею №2, у тому ж закладі вони відвідали майстерню з обробки деревини, кабінет історії. В соціальному хабі на Центральній,37 учасники делегації ознайомились з робою ЦНАПу, міської організації товариства Червоного Хреста, громадської організації “НАЕРТС”, Центру надання соціальних послуг Новоселицької міської ради.

Галерея національного відродження, виставка старожитностей, публічна бібліотека, художня школа, Центр позашкілля — гостям з Франківщини та Львівщини цікаво було ознайомитись з роботою головного будинку культури нашої громади. 

І насамкінець делегація самоврядовців відвідала швейну майстерню Новоселицького ліцею #1, інтеграційний простір для дітей з особливими освітніми потребами, простір, дружній до дитини.

За один день неможливо показати все, чим живе громада, всі її набутки і проблеми. Але приємно, що колегам було цікаво, що вони відкрили для себе дещо нове, планують окремі цікавинки запозичити. Головне — не опускати рук, бо, як справедливо відзначив один із колег з Прикарпаття: “Ми — Львівщина, Франківщина, Чернівеччина маємо бути тим надійним тилом, який працює на Перемогу”. Працюємо, не покладаючи рук — це той внесок, який ми можемо зробити у нашу спільну справу. І все буде Україна!

Довідково. Візит з обміну досвідом «Інструменти формування стійкості громад в протидії викликам, пов’язаним з війною» зорганізувала Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». Програма спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь