Вшановували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2024 13:36
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Цьогоріч минає 35 років з часу виведення військ з Афганістану.

Напередодні пам’ятної дати за участі заступника голови Чернівецької обласної ради – Миколи ГУЙТОРА, голови Чернівецької районної ради – Миколи КУЦАКА, заступника голови Чернівецької РВА – Карини ПОП, представників територіальних громад Новоселиччини відбулися заходи. Вже традиційно ветерани-афганці зібралися разом на теренах нашого міста щоб вшанувати своїх полеглих побратимів. Біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям відправили заупокійну панахиду, поклали лампадки та квіти, а у малій залі будинку культури відбулися урочистості.

Його учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих товаришів, тих, хто помер впродовж цих років та пам’ять сучасників – захисників України, які полягли за її волю та свободу.

Голова Чернівецької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій КОЗМА відзначив пам’ятними грамотами та нагрудними знаками своїх побратимів.

До присутніх звернулася міський голова Марія НІКОРИЧ, висловивши слова вдячності за мужність та героїзм під час виконання обов’язку, побажала міцного здоров’я, родинного затишку та благополуччя.

Петро РАЦА, лідер воїнів-афганців Новоселиччини, згадує ті часи, як із сумом, так і радістю. «То були часи згуртування, мужності та  втрати своїх побратимів... Сьогодні ми боронимо свою країну, свою землю! Впевнений у тому, що колись військові ЗСУ будуть так само збиратися та неодмінно святкуватимуть ПЕРЕМОГУ».

Сучасна Україна не має права забувати своїх «ветеранів Афгану». Більшість із них не обирали свою долю, а йшли за наказом. Їм довелося воювати в надзвичайно тяжких умовах, де все одно знаходилося місце для військового подвигу. Чимало тих, хто пройшов Афганську війну, згодом зробили неоціненний внесок у розбудову національних Збройних Сил України, брали участь у миротворчих операціях нашої держави в «гарячих точках» планети та досі героїчно захищають Україну.

Тож віддаємо шану ветеранам та молимось за тих, хто зараз боронить нашу країну!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь