Новоселицька міська громада
Чернівецька область,Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На площі відзначили День єднання

Дата: 16.02.2024 18:09
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Сьогодні в Україні відзначають День єднання. Це молоде свято і цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу – показати усьому світові, що ми сьогодні як ніколи єдині та, попри все, будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.


З цієї нагоди в Новоселиці відбулися урочистості. На які зібралися представники органів місцевого самоврядування, службовці, учнівська молодь. Під звуки Гімну України військові підняли на флагшткові головний стяг – Державний прапор України.
-    Зовнішні і внутрішні виклики, що постали сьогодні перед нашою країною, вимагають від кожного консолідації та відповідальності, –зауважила під час  виступу міський голова Марія НІКОРИЧ.

–  Повномасштабна війна в Україні стала критичною точкою об’єднання українців довкола спільних цінностей, вона зачепила кожного. Навіть тих, хто давно виїхав за межі нашої держави. А національне єднання українців стало безпрецедентним. Люди згуртувалися, допомагають один одному: приймають вимушених переселенців, займаються збором та транспортуванням гуманітарних вантажів, надають морально-психологічну підтримку.
З початком війни наша громада прийняла понад три тисячі     переселенців, доправила жителям постраждалих регіонів та військовим сотні тон гуманітарного вантажу.


Марія НІКОРИЧ закликала пам'ятати наших національних героїв – тих, хто віддав своє життя за Україну і зробити все для того, щоб їхня велична благородна мета не перетворилася в ілюзію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь