На площі відзначили День єднання

Дата: 16.02.2024 18:09
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Сьогодні в Україні відзначають День єднання. Це молоде свято і цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу – показати усьому світові, що ми сьогодні як ніколи єдині та, попри все, будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.


З цієї нагоди в Новоселиці відбулися урочистості. На які зібралися представники органів місцевого самоврядування, службовці, учнівська молодь. Під звуки Гімну України військові підняли на флагшткові головний стяг – Державний прапор України.
-    Зовнішні і внутрішні виклики, що постали сьогодні перед нашою країною, вимагають від кожного консолідації та відповідальності, –зауважила під час  виступу міський голова Марія НІКОРИЧ.

–  Повномасштабна війна в Україні стала критичною точкою об’єднання українців довкола спільних цінностей, вона зачепила кожного. Навіть тих, хто давно виїхав за межі нашої держави. А національне єднання українців стало безпрецедентним. Люди згуртувалися, допомагають один одному: приймають вимушених переселенців, займаються збором та транспортуванням гуманітарних вантажів, надають морально-психологічну підтримку.
З початком війни наша громада прийняла понад три тисячі     переселенців, доправила жителям постраждалих регіонів та військовим сотні тон гуманітарного вантажу.


Марія НІКОРИЧ закликала пам'ятати наших національних героїв – тих, хто віддав своє життя за Україну і зробити все для того, щоб їхня велична благородна мета не перетворилася в ілюзію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь