Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 17:00
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської агресії. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими поклали життя за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний загарбник не поглинув нашу Батьківщину.

День Героїв Небесної Сотні відзначають   на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності та  завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

З цієї нагоди сьогодні у Новоселиці біля Алеї пам’яті полеглим захисникам України відбувся мітинг-реквієм за участю представників влади та громадськості.

Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять полеглих захисників України.

Міський голова Марія НІКОРИЧ під час виступу зауважила: «День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську та національну відвагу й самовідданість, силу духу та стійкість громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні та наших воїнів захисників має бути живою, сприяти громадському активізму, консолідації суспільства та формувати усвідомлення відповідальності кожного за майбутнє України.»

Події 19-20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від багатовекторності у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія, європейський вибір. Вони зробили свій вибір – виборювати свободу та гідність. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

Вічна пам'ять Героям.

Слава Україні! Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь