В Новоселицькій громаді відкрили Центр професійного та креативного розвитку

Дата: 27.04.2024 15:25
Кількість переглядів: 385

Сьогодні відбулось урочисте відкриття Центру професійного та креативного розвитку Новоселицької територіальної громади. Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Об’єднання громад – задля сталого економічного зростання ConCom4EG», що фінансується Європейським Союзом через програму «Мери за економічне зростання».

В рамках проєкту відкрили столярно-слюсарну майстерню, яка буде працювати на базі Новоселицького ліцею №2. А також кухарську та швейну майстерні, які будуть працювати на базі Новоселицького ліцею №1.

Відкриття такого центру є важливим кроком до розвитку професійної освіти, адже створені майстерні нададуть можливість не тільки учням освітніх закладів, а і молоді громади отримати первинні навички роботи у зазначених напрямках.

До всіх присутніх звернулась Марія Іллінічна Нікорич, Новоселицький міський голова, яка подякувала керівниці Агенції розвитку громад Буковини Нелі Борисівні Малько, за пропозицію і підтримку нашої громади щодо участі у проєкті, який розкриває додаткові можливості для молоді. Також Марія Іллінічна звернулась до молоді, висловивши надію на те, що вони будуть зацікавлені в отриманні запропонованих послуг і активно долучаться до навчання.

Неля Борисівна Малько, керівниця Агенції розвитку громад Буковини, подякувала громаді за активну співпрацю і побажала молодому поколінню бажання вчитись і бути активними. А всім присутнім - миру і перемоги.

Під час відкриття центру молодь громади мала можливість ознайомитись з багатьма професіями. Адже на базі Центру відбувся День професій, під час якого діти відвідали майстер-класи з професій: оператор дрона, енергоменеджмент, косметологія.

У фойє будинку представники Чернівецького вищого комерційного училища державного торгівельно – економічного університету провели майстер – клас з готельно-ресторанної справи. А викладачі та студенти Новоселицького медичного коледжу ознайомили присутніх з професією медика та провели заходи з надання першої домедичної допомоги.

Крім того, пройшли майстер - класи і у новостворених майстернях, де діти вчились готувати вареники, м'ясо по – французьки та шарлотку; шити та оздоблювати подушки та сумки, виготовляли вироби із дерева.

Під час майстер-класів, всі охочі мали можливість ознайомитись з професіями та спробувати себе у них.

Крім цього, діти гарно провели час, дізнались багато нового, поспілкувались і, можливо, обрали майбутню професію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь