У нашій громаді запрацював Центр життєстійкості

Дата: 02.05.2024 15:00
Кількість переглядів: 108

Новоселицька громада – одна з 54-х в Україні, де запрацював Центр життєстійкості, який функціонуватиме в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» зініційованої Першою леді України Оленою Зеленською. Програма має за мету зниження рівня стресу і тривожності в громаді, формування навичок першої психологічної допомоги та навчання стресостійкості, що надзвичайно важливо в наш непростий час.

Скористатися послугами Центру життєстійкості зможуть, як місцеві, так і внутрішньо переміщені особи, котрі знайшли прихисток в Новоселицькій МТГ. Вікового цензу немає. Двері Центру відчинені для дорослих та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, і не завжди можуть їх самостійно подолати. Команда Центру – а це фахівці з соціальної роботи, соціальний менеджер, психологи – готові допомогти сім'ям діючих військовослужбовців, сім'ям полонених, безвісти зниклих, загиблих військовослужбовців, ветеранам та членам їх сімей. До Центру можуть звернутись особи з інвалідністю та сім'ї, в яких є діти з інвалідністю; діти позбавлені батьківської опіки, опікуни, прийомні батьки; діти, які зазнали жорстокого поводження; особи, постраждалі від домашнього насилля, гендерно зумовленого насилля. Допомога працівників Центру може знадобитись безробітним жителям громади, людям похилого віку, учнівській та студентській молоді і навіть волонтерам, які також нерідко потребують психологічної підтримки.

Центр працює в приміщенні соціального хабу Новоселицької МТГ по вул. Головній, 37, його двері відчинені кожного буднього дня з 8:00 до 17:00.

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. В Новоселицькій громаді ініціативу реалізовує ГО «Новоселицька Агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці» у тандемі з Новоселицькою міською радою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь