А вишиванка – долі оберіг

Дата: 16.05.2024 16:16
Кількість переглядів: 79

Вже багато років поспіль у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Свято започатковане буковинськими студентами 18! років тому набуло не лише популярності, а й світового масштабу.

Вишиванка для нас стала справжнім оберегом і навіть – кодом нації. Нині вона має особливий сенс існування, адже кожного дня наш народ відстоює свою національну автентичність, віддаючи найдорожче – своє життя.

Сьогодні у будинку культури м.Новоселиця відбулося свято національної ідентичності присвячене Дню вишиванки «А вишиванка – долі оберіг». Його учасниками були студенти Новоселицького медичного фахового коледжу.

Зі святом їх привітала міський голова Марія Нікорич. У своєму виступі вона закликала представників молодого покоління берегти та примножувати національні звичаї та традиції. Також Марія Нікорич відзначила найбільш активних представників студентської спільноти грамотами міської ради.

До учасників заходу також звернулися директор Новоселицького медичного фахового коледжу Ірина Плачинта та голова Новоселицької міської організації товариства Червоного Хреста Марина Глігор. Вони також відзначили грамотами студентів-активістів.

 В свою чергу студенти організували дефіле національних костюмів, тих регіонів, де вони проживають, що  справило на присутніх не аби яке враження.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь