Новоселицька міська громада
Чернівецька область,Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Польській досвід проєктної дільності

Дата: 19.07.2024 08:16
Кількість переглядів: 64

Фото без описуНачальниця відділу економічного розвитку, інвестицій та закупівель Майя РАКОЧА відвідала Люблінське воєводство, Польща, в рамках програми підтримки «Створення проєктного офісу у громаді» в межах проєкту «Посилення інституційної спроможності проєктних офісів у цільових громадах України», який впроваджують ГО «Громадський рух «Нова економічна політика» спільно з Програмою «U-LEAD з Європою».

Участь у проєкті наша команда виборола серед інших муніципалітетів України і єдина представляла Буковину на ряду з командами рад з Чернігівщини, Дніпропетровщини, Вінничини та Одещини.

За словами Майї РАКОЧІ, українську делегацію зустрічали з великою пошаною. На початку повномасштабного вторгнення місто зустріло та влаштувало сотні біженців, в міських школах працевлаштували 50 українських вчителів, були серед перших, хто передавав допомогу українськими військовослужбовцям та до нині відправляють необхідне на передову.

Гарним досвідом міста є робота Фундації освітньої діяльності KreAdukacja, яка в рамках програм «Молодь надихає райони» та «Мій Люблін», фінансує свою діяльність та сприяє креативному використанню освітнього простору. Привертає увагу також досвід міста Казімеж Дольний, як з пустки зробили популярну туристичну атракцію.

Поїздка видалася насиченою. Запозичено багато цікавих ідей. Під іншим кутом зору розглянуто можливості, які відкриваються перед нашою громадою.

Будемо раді подальшій співпраці з Люблінським воєводством та їхніми ГО.

До новин зустрічей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь